IMS
Интерактивни услугиАудиоВидеоIMSИнтерактивна телевизия


Интерактивни продукти
GlobalMedia - Интернет медийна услуга


IMS

IMS (Internet Media Services).

Предлаганите от GlobalTelenet Интернет Медийни Услуги откриват нови възможности за забавление и получаване на информация. Една от тях е GlobalMedia. Това е съчетание от телевизионни и мрежови технологии, които правят телевизията интерактивна. До сега активната страна беше телевизионият канал, който избираше какво, кога и как да излъчва, а Вие играехте ролята на пасивен наблюдател. Чрез GlobalMedia този статут се променя и в ръцете Ви се съсредоточават все по-голяма власт и свобода на избор.

В основата на концепцията ни стои идеята за персонализация на предоставяното съдържание. Повече няма да Ви се налага да се отегчавате с прогнозата за времето в Тамбукту, докато чакате да разберете дали ще вали в София. В същото време разполагате с цялата налична информационна среда по света чрез бърз достъп до интернет. Изградените интерактивни менюта Ви въвеждат максимално бързо и лесно до информацията, която Ви интересува (ТВ програми, видеофайлове, новини, спорт и др.).  Потребителят има възможност да получава точно това, което го интересува, и което му е необходимо.

Телевизионните и дигитални технологии се комбинират, за да осигурят тази интерактивност. Така ще можете да се включвате в предаването или да избирате, какво точно бихте искали да гледате. Освен това  операторът може да събира всякаква информация за потребителя и да го насочва към интересуващо го съдържание.  Така на любителя на футбола му се предлага футболно интерактивно съдържание (програми, новини, видеофайлове и др.) на голф феновете – голф интерактивно съдържание и т.н. Самите потребители имат възможност да създават свои библиотеки, в които да съхраняват програмни продукти и да ги гледат, когато пожелаят.
Интерактивната среда осъществява бърз достъп до личните им файлове.

Ето и някои от възможностите на GlobalMedia, от които бъдещите зрители ще се възползват:

 • Разполагате с опция, чрез която можете да разберете какво дават по различните програми без да е необходимо да превключвате между тях. След като направите Вашия избор, можете да намерите детайлна информация, като времетраене, сценарии, сюжет и т.н.

 • Можете да спирате на пауза преките предавания, които наблюдавате, и след това да продължите от същото място.

 • Спортните фенове ще имат възможност да повтарят отделни моменти от срещите.

 • Можете да следвате линкове, по интересуващи ви теми.

 • Можете да получавате информация според нуждите и местоположението си.

 • Можете да разглеждате интерактивно съдържание за различни събития.

 • Разполагате с интерактивни преки предавания от спортни и други събития.

 • Можете да се включвате във видеоконференции.

 • Pay Per View - Така се обозначават видеоматериали, които са достъпни срещу заплащане. Ако имате интерес към определена част от програмата на един ТВ канал - например новините или спорта, не е необходимо да плащате пълна такса. Просто може да избере какво точно искате да видите и да си платите само за избрания материал.

 • Video on Demand - Преведено на български означава "видео до поискване". Това Ви дава възможност да изберете видеоматериал и след това да го получите като видеопоток по определен канал.

 • Interactive Video on Demand - Може да влияете на потока и да го спирате, прекъсвате на пауза, превъртате напред и назад с по-голяма или по-малка скорост. Съществува и възможност за записване на видеосъдържанието на специален сървър.

 • Gaming on Demand - Поръчвате игри като судоко, шах и др.

Чрез някое от специално разработените крайни устройства, свързано към интернет и телевизор, получавате пълен достъп до всички услуги. Тази адаптация важи и за всички таблети и мобилни устройства, работещи под операционна система Android. Globaltelenet има вече сключени договори с производители на таблети от Китай, както и за вграждане на приложението директно към Смарт телевизори, таблети и мобилни телефони.

Предлаганите от нас Интернет Медийни Услуги са подходящи както за обикновените домакинства, така и за изграждането на изцяло нова интерактивна хотелска система. Уникалното софтуерното решение на GlobalTelenet предоставя специален интерфейс, позволяващ пълен контрол над съдържанието и максимална удовлетвореност за  клиентите.
Услуги и продукти Партньори За клиента За насCopyright © GlobalTelenet, a member of SINETBG LTD | [email protected]